tirsdag 16. mars 2010

Hjelp meg da damer!


Denne veldig fine lysekronen pluss stålampen i bakgrunnen fikk vi helt gratis av noen på finn.no. Spørsmålet er bare om de passer inn i min stil....? Hva syns dere som har greie på det?

Her er en hylle som jeg kjøpte på miljømarkedet forige uke. Den var brun med offwhite strie inni. Jeg hadde lenge lett etter en hylle Preben kunne stille ut de fine dyrene sine i, og denne passet perfekt. Nå har jeg malt den 3 strøk med eggehvit og fått hengt den opp på rommet hans i så lav høyde at han rekker over alle hyllene selv.


Kjøpte meg det kaffeskiltet nå i helgen. Har lett etter et slikt til over esspressomaskinen vår. Nå er det liksom ferdig her, hi hi.

13 kommentarer:

 1. hm, vanskelig å si om den lampen passet inn. Ikke helt min stil, men den hyllen på preben sitt rom var knall fin, og veldig praktisk til å ha dyr og leker i. Artig å se hva du kan trylle frem av gamle ting.

  SvarSlett
 2. ja, jeg og syns det var litt vanskelig. jeg syns den var knallfin, men liker egentlig bedre slike lysekroner med masse prismer. den er på en måte litt hyttete. Vi har bare hengt den opp for å prøve, og vi ønsker masse komentarer på det, slik at vi kan se etterpå om vi tar den ned igjen og selger den eller om den får bli.

  SvarSlett
 3. Hva med å spraye lysekroenen svart, ta av skjermene og henge på svarte prismer? kunne det blitt fint? Stålampen har jeg ingen forslag til desverre.
  Rigmor

  SvarSlett
 4. Enig med Rigmor - spray den. Tror det er den mørke trefargen som gjør den litt tung og "hyttete". Jeg tenkte først på sølvspray, men det kan bli litt voldsomt, svart blir nok kjempefint! Hvis du har litt fine lyspærer, så trenger du ikke skjermer.

  Stålampen ville jeg kanskje malt stammen på og skiftet skjerm. (Men jeg hadde nok ikke giddet)

  Den hyllen til dyrene ble kjempefin! Du er så effektiv altså. Koselige skilt i "kaffebaren" også.

  SvarSlett
 5. Ikke vær redd for å si noe negativt om de lampene, jeg hadde ikke tenkt å ha de, men da rene holdt den opp mot taket der hvor vi hadde en ussel ikea spotskinne så så den så mye finere ut at vi ville bare prøve å henge den opp på gøy. og så skyndte jeg meg å ta noen bilder for å spørre folk til råds. Kansje vi bare selger den videre. eller henger den opp i kjellerstuen. Da vil jeg prøve det som rigmor og ellinor foreslo her.

  SvarSlett
 6. Gleder meg til å se åssen lampen blir..ikke hver dag folk tar i mot interiørtips fra meg..Men skyld ikke på meg om det blir stygt, eg har ikke maks peiling.
  Heng den i en stål-lenge (svart) så kommer den litt lengre ned..
  Vet ikea har svarte prismer..

  Rigmor

  SvarSlett
 7. Den taklampa er ikke helt borte-vekk egentlig. Ser du har en del mørke møbler fra før. Litt vanskelig å si om den passer eller ikke siden en ikke ser alt. Tror ganske sikkert jeg ville brukt den uten skjermer eller med andre lyse skjermer.

  Stålampa ville jeg definitivt skifta skjermen på.

  Hadde ikke ville spraya taklampa sånn uten videre. Ihvertfall ikke hvis du skal beholde sjenken mørk etc.

  SvarSlett
 8. Går jo an å bytte skjermene også? Både på taklampen og på stålampen. Hva med å spraye den hvit også slipe den ned med litt sandpapir? Og heller ha mørke skjermer? Bare noen tanker ... :)

  Ser du også har 3 gutter. Får nr. 3 i juni. Sikkert kosli med 3 actionfylte gutter i hus? :)

  SvarSlett
 9. jeg trives godt som 3 barnsmor, men jeg sier ikke at det ikke er slitsomt, for det er det i blandt. jeg har vert innom tanken å male/spraye den hvit, men jeg tror jeg prøver først å selge den. la den ut på finn.no igår for kroner 1000.

  SvarSlett
 10. Heisann.
  Den lysekronen var sååå stilig. Ville ikke malt den hvit.... syns ikke det passer på en lampe, noe helt annet med en sjenk. Hva med høyglans svart med nye høye smale skjermer i "shiny-look" i f.eks grå, sølv eller andre farger som lys blå, irr-grønn....

  SvarSlett
 11. Uten skjerm kommer den til å se mer "hyttete" ut, velger du med skjermer blir den mer "rocka-herskapelig".

  SvarSlett
 12. Glemte å skrive noe om stålampen: hvis du vil ha en fin kontrast til alle de nostalgiske tingene så ville jeg kjøpt en høy smal hvit lampeskjerm på ikea, og sprayet foten sort eller sølv. Får du inn litt sånne små kontraster så vil det bli mer spill mellom de forskjellige tingene, og ting blir ikke for "konkurrerende" og "satt opp mot hverandre". ;-) Et lite tips om man liker å ha litt ting rundt seg:-)

  SvarSlett
 13. det hørtes kult ut helena. vi får se, viss jeg beholder den så kommer den sikkert til å henge nede på gjesterommet, og da er det jo ikke så farlig å eksprimitere litt.

  SvarSlett