torsdag 25. februar 2010

GLITTERFLASKE

i kveld har vi laget noe kjempegøy. Vi tok to tomme vannflasker og masse masse glitter og fylte opp til kanten med vann, og til slutt en dråpe zalo, og vips så hadde vi to gøye leker.

onsdag 24. februar 2010

HVERDAG PÅ SPILDE


I dag har vi hatt en inne-kose dag. Jeg fikk faktisk gjort litt i huset og sånn innimellom. Preben ville bake, så jeg satt en bolledeig. Her viser han stolt frem sin lille hvetestang med vaniljefyll som han har laget helt selv. Morro å bake sammen med ungene, spessielt når de er SÅ flinke.





  
 En fn  liten barne-hvetestang.

  
 Her er terassen våres. det er sikkert to meter med snø rett utenfor døren her, for all snøen på taket renner av når den blir for tung pga vi har sånn glatt takstein.

 
Jeg og ungene gikk ut sånn i halv 6 tiden og hoppet og herjet i snøen. Det er jo historisk med så masse snø. Så avsluttet vi dagen med å tenne et lite lys i snølykten som vi lagde. Ønsker alle lesere en riktig så avslappende kveld.

tirsdag 23. februar 2010

en nydelig dag

Vi våknet til strålende sol og fantastisk nysnø. En nydelig dag å skrive seg inn på. Først måtte vi bane oss vei ned til bilen før vi fikk spadd den løs og kjørt bort til skolen. Der  var det flere andre spente skolegutter og jenter. Men min sjønne herlige Preben-gutt var den sjønneste av alle! Her er noen bilder fra den store begivenheten.



 Her er skolegutten vår.


Her sitter han og fargelegger med den nye rød-og blåblyanten sin.


 

Måtte ha litt vårstemning i alt snøkaoset, så da kjøpte jeg en fin trebøtte med en herlig lilla vårblomst oppi.



 En ny osteklokke. Har ønsket meg det lenge.

tirsdag 16. februar 2010

Ide til barnerom

 
Tre ikea-rammer som jeg kjøpte for kansje 4 år siden bir brukt på ny. Før hadde jeg noen blomsterbilder i de, men syns egentlig rammene var for små til å henge i stuen, så de har lagt i skuffen noen år. Så kom jeg på at siden det er hulrom mellom glasset og bildet så var det jo plass til noen ting inni der.Dette var en ide til barnerommet. Jeg klippet ut noen ark som jeg syns passet på et barnerom og stod på hodet i lekeskuffene for å finne noen passende ting som kunne stå inni. Valget falt på tre biler, men det kan hende jeg ombestemmer meg etter hvert. (hadde litt lyst å ha noen fine håndmalte dyr inni) Tenkte de skulle få henge på Theodor sitt rom, rett over det skapet som de står oppå på bildet her.


 

  
Her tok jeg et farget ark og klippet det slik at det passet inni en klipsramme. Preben ble kjempeglad for det. Artig at han brydde seg om det, he he. Han kom løpende inn i stuen etter at han så det og sa at han hadde fått noe stilig på rommet sitt. Så tenkte jeg å finne et ark som passer til i fargene og sette inni en ramme til.

søndag 14. februar 2010

De tre merkedager, valentinsdag, morsdag og fastelavens.

I dag har vi hatt en flott dag her. Jeg fikk frokost på sengen og greier. Meg og ungene har vert og gymmet/lekt i en gymsal med masse andre lekeglade barn, vi har bakt og spist fastelavensboller og vert på besøk på Lauvåsen
 Fikk fine tullipaner av min kjære svigermor. Kortet har Theo laget til meg. Så sjarmerende.



      De to sølvfatene fikk jeg lov å snope meg på Black Design som en morsdagsgave fra mannen.



Det skiltet på veggen her fikk jeg også av min kjære til morsdagen. Melkeflaskene kjøpte jeg på Styvis Handleri. Alltid gøy med noe nytt.

torsdag 11. februar 2010

Fastelavns nærmer seg.

I dag kom begge barnehage-guttene  mine stolt hjem med noe de hadde laget. Preben hadde laget et
flott fastelavnsris, og Theo et koselig kort med fjør på og bilde av seg selv. Smelt smelt.



Og så hadde vi oboy i melken til kveldsen, så jeg hadde plutselig en liten gutt med bart. 
Heldige meg som har slike herlige unger!

onsdag 10. februar 2010

MITT SISTE BRUKTFUNN

 
 Denne gamle kisten har vert brukt til fiskesluker og diverse fiskeutstyr før i tiden. 
Den er fra ca år 1900 eller der omkring



Siden kisten hadde vert brukt til fiskeutstyr fikk den først et heftig møte med skrubbekosten.
Jeg koste meg litt i kveld med å sette den frem i stuen.
Sammen med den gamle rokokkostolen og det flotte gamle konsollbordet ble dette et herlig blikkfang i stuen.
Da gjenstår det bare å ønske alle lesere en fin dag.

tirsdag 9. februar 2010

SKOESKE

Jeg fikk en denne fine malte skoesken som innpakning for en gave til Aron da han ble født. Jeg syns den var så koselig at jeg har hatt den stående fremme. Men på mandag  fikk jeg så lyst å gjøre noe nytt med den. Her er noen bilder av før og etter.Jeg må bare spørre dere ærfarne bloggere om hvordan jeg får til å skrive bildetekst og velge hvor teksten skal stå i forhold til bildene??? Jeg er jo ny her...

lørdag 6. februar 2010

Et dekket bord

I kveld lagde jeg en herlig salat til kvelds, og eplekake og is til dessert. Jeg ville overaske min mann siden  han har jobbet så mye i det siste. Så mens han var nede i kjellerstuen og så på Pelle politibil på storskjerm med guttene dekket jeg bord, lagde salaten og fikk smelt sammen en eplekake. Så ville jeg bare vise dere bilder av bordet, siden jeg har fått nye dekkebrikker.

tirsdag 2. februar 2010

En liten prinsesse

Theo kom gående inn i stuen med dette perlekjedet rundt halsen og sa:"Tedor fin pinsesse!" Så ler han. Han var så herlig der han svinget seg forsiktig og sa: " Pinsesse danse litt" Så gikk han bort til meg og gav meg perlebåndet og sa :" Mamma fin pinsesse?" Jeg har jo bare gutter, men i kveld var det som å ha en liten jente i hus. Fin torsdag alle sammen!

mandag 1. februar 2010

HYLLE

I dag hadde jeg så lyst  å forandre  noe på kjøkkenet. Jeg kjøpte en hylle på loppemarked i oktober som jeg ikke hadde hengt opp enda. Den har bare stått oppå kjøkkenbenken inn til videre. Så valget falt på å henge den opp. Her får dere se bilde av slik det ble. Jeg kaller det gryn-stasjonen, he he.Veldig lettvindt når barna skal ha gryn/korn til lunsj eller noe, da er det kun å hente melk for resten står på hyllen. Ellers har vi hatt en innedag i dag. Ungene ville ikke ut siden det snødde sånn. Så vi har kost oss inne  med hjemmelagde grove rundstykker og varm kakao. Ha en flott uke alle sammen!