Da jeg kom inn på kjøkkenet i morges var det ingen brød i skuffen, eller i fryseren, nesten ingen melk, ingen yoghurt, ja det var nesten tomt for alt. Så da var det bare å se om vi hadde alle ingrediensene til å bake scones. Det hadde vi, nesten i hvertfall, men i og med at vi hadde så lite melk måtte jeg bruke litt creme fraiche og. Dette er hva jeg brukte:
Scones:
Ca 2 ss smør
Ca 1dl melk
1,5dl creme fraiche
1 dl vann
halvt om halvt med hv. mel og grov sammalt hvete (pluss en god del fiberbakst)til deigen ble sånn passe tykk.
2 toppede ts bakepulver
1/2 ts hjortesalt
1 ss sukker
Store havregryn på toppen.
De stekes på 250 grader i 10 min. Viss du lager de store kan de stå litt lengre,
og motsatt viss du lager de små.
De smaker best når de er nystekt og helt varme. Tips: Viss du lager litt stor deig kan du bare fryse halve deigen i en pose, så har du ferske scones på en, to, tre, en dag du har lyst på noe godt.
Det er ikke ofte jeg får tid til å drikke morgen-teen min ved frokostbordet, men i dag var det helt stille med bordet, alle barna elsket sconesene mine, og det var bare helt fantastisk å se 3 herlige nybadede unger sitte som lys å kose seg med mammas hjemmelagde scones.
Eneste gangene de lagde lyd fra seg var da de ville ha en til scones, he he.
Så, noen ganger har morgenstund gull i munn her i huset og!
Og så var jeg så heldig å få smake på de fantastiske scones'ene senere på dagen! Mine blir aldri så gode som det.
SvarSlettKoselig innlegg, morgenstunder kan være veldig fine, spesielt når man ikke skal rekke noe. Man må jo bare bli glad av å se sånne herlige smågutter :-)
ååå, så koselig Kaja!!! Med besteservice og alt!!! Herlig med noen sånne morgenstunder:-) Du er så flink å bake asså!!!
SvarSlett